Restaurang Kathmandu Nepalesiska köket är skiftande och smakrik, vilket återspeglar många olika kungliga kök. Det nepalesiska köket påminner lite om det indiska, vad som är typiskt nepalesiskt är inte så lätt att sätta fingret på. Men det handlar om kryddblandningar och mycket grönsaker. Det är en magisk känsla när man sätter första sleven i munnen. De typiska råvarorna i den nepalesiska maten är ris, linser och grönsaker. Till den nepalesiska maten hör även många olikakryddblandningar, ingefära och olika slags lök till som ger sting och en annan smak till maten. Rätter kryddade med curry hör också till favoriterna i Nepal. Matkulturen har fått inspiration från grannländerna Indien och Tibet, vilka Nepal har haft mycket kontakt med sedan länge. Det bor flera olika folkslag i Nepal och på grund av detta finns det inte en enhetlig mattradition utan traditionerna är mycket olika i olika delar av landet. Maten uppfattas som särskilt viktig i samband med festligheter och festivaler.

Framgången för vår stil av matlagning beror på de allra bästa ingredienserna behandlas på det enklaste sättet att förbättra sina naturliga smaker. Måltiderna är förberedda och man kan beställa "a la minut", det finns ingenting som är förkokt därför kan ta en liten extra stund så att våra kvalificerade kockar kan garantera att din måltid förbereds med kunskap och kärlek. Om det händer att vi inte kan göra en specifik måltid som finns på menyn, kan det bero på att vi inte har tillgång till några färska råvaror. Detta är på grund av att årstiderna skiljer sig väldigt mycket mellan Sverige och Nepal.

Men vi hoppas att ni kommer att njuta av vår mat och vänlighet. Vi vill inte att några av våra gäster går hem hungriga från restaurang Katmandu.

Tack för att ni besöker oss och välkommen åter!

Restaurant Photo